KINDER YOGA

Waarom Kinderyoga?

We leven in een maatschappij die al vroeg van kinderen allerlei zaken vraagt. Kinderen worden al jong geconfronteerd met de snelheid waarin we tegenwoordig leven en van alles ‘moeten’. De verharding van de maatschappij maar ook grote hoeveelheden aan prikkels, drukte, het moeten presteren, overvolle dagprogramma’s, de spelcomputers en mobiele telefoontjes. Niet ieder kind past dit of hobbelt hier even gemakkelijk in mee, zei het niet dat het ervan uit zijn eigen balans raakt.

De Maatschappij en omgeving van het kind kan ik niet veranderen, maar ik kan het kind wel laten ervaren wie het zelf is en wat het nodig heeft voor zijn eigen geluk. Hoe het zich altijd weer kan verbinden met zijn of haar eigen schoonheid, geluks-, rust- en krachtcentrum, de veilige innerlijke thuisbasis in zichzelf! Het is leren voelen en vertellen wat je wel en niet prettig vindt. Leren om in je eigen kracht te komen en te blijven.

“De wijsheid van een volk, ligt besloten in de kinderen”

Hoe ziet een Kinderyoga les eruit?

Kinderyoga is spelen met Yoga. Daarbij wordt gebruik gemaakt van yogahoudingen. Zo staan kinderen stevig als een boom, brullen als een leeuw of sissen als een slang. Ook yogavormen zoals adem- en- ontspanningsoefeningen, visualisaties en meditaties, kindermassage en creatieve activiteiten (muziek, dans, zang, spel en tekenen), komen in een les aan bod. Graag werk ik met thema’s en deugden. Bij thema’s moet je denken aan: De zee, sprookjes, lente, de dierentuin en zo verder. Deugden zijn eigenlijk ziels-kwaliteiten zoals bijv. liefde, respect, grenzen stellen, loslaten en zelfvertrouwen. Bijna elke les werken we speels 1 deugd verder uit waardoor de kinderen bewust worden en dit ook mee kunnen nemen in hun eigen leven.

Voor Wie, Waar en Wanneer?

Voor kinderen vanaf 6 jaar tot en met 12 jaar.
Vrijdag
Groep 1 van 16:30uur tot 17:30uur (6 t/m 8 jaar).
Groep 2 van 18:30uur tot 19:30uur (8/9 t/m 12 jaar).
Zaterdag
Groep 3 van 11:00uur tot 12:00uur
(6 t/m 8 jaar).
Groep 4 van 12:30uur tot 13:30uur
(8/9 t/m 12 jaar).

Locatie:

Wanneer:
Het hele schooljaar door m.u.v. schoolvakanties:
Prijs:
50, -euro/ per maand of 15, -euro per losse les van 1uur.

Nieuwe instromers zijn altijd welkom en kunnen elk moment beginnen!