TRADITIONELE THAISE MASSAGE

Traditionele Thaise massage is een bijzondere vorm van lichaamswerk. Rustige bewegingen worden gecombineerd met ritmische acupressuur en diepe rekoefeningen. Het doel hiervan is het openen, trainen en afstemmen van alle stelsels van het lichaam. De yoga- of rekoefeningen openen de verbindingen, de flexibiliteit neemt toe en verlost het lichaam van spanningen.
Het is een complete lichaamsbehandeling die acupressuur, shiatsu, reflexologie en yoga integreert binnen een uitgekiend choreografisch spel tussen gever en ontvanger. Tijdens deze massage krijgt het spierstelsel en zenuwstelsel, maar vooral ook de 10 ‘Sen’ lijnen in het lichaam veel aandacht. Deze lijnen zijn in functie vergelijkbaar met de westerse meridianen. Het zijn de voornaamste banen van vitale energie in ons lichaam.
De gezondheid en het welzijn van de mens zijn volgens de traditionele Thaise massage afhankelijk van het energetische evenwicht in deze banen. Een blokkade in de energiestroming kan ongemak of ziekte veroorzaken. De traditionele Thaise massage ruimt blokkades in de energiestroom op en zorgt daarmee voor balans in lichaam, geest en bewustzijn. Deze vorm van massage wordt wegens zijn grote effectiviteit en heilzaamheid in Thaise ziekenhuizen nog steeds toegepast.
Doordat het gehele lichaam op diverse niveaus wordt aangepakt is het voor iedereen aan te bevelen. Bijzonder effectief is deze massage voor mensen met maag, darm, en/ of leverklachten maar ook bij klachten als moeheid, weinig energie, stress, burn out, etc. Verder hebben sporters door de rek en stretch-oefeningen veel baad bij deze massagevorm.
De massage wordt uitgevoerd op een matje op de grond, over de kleding heen, zonder olie. Het is een unieke massage, totaal niet vergelijkbaar met de westerse massagevormen.