Summerschool

Ieder kind heeft zijn eigen kwaliteiten en talenten die ontdekt willen worden. Er zijn genoeg kinderen die willen leren door te bewegen, te ervaren, te creëren, te doen, zelf de realiteit te onderzoeken. Binnen de Summerschool tracht ik een stap te zetten met het jonge kind in de richting van de nieuwe tijd. De weg naar de nieuwe tijd ervaar ik als een transitiefase waarin we als pioniers gaan ontdekken hoe het anders kan en mag. Een weg naar bewustwording. Zoekende naar wat werkelijk voedend voor ons is, naar wie we zijn en hoe we willen en kunnen leven.

Via de Summerschool wil ik het kind laten ervaren hoe het voelt om zintuigelijk actief te zijn. Door de natuur in te gaan, te ruiken, proeven, voelen en luisteren. Zintuigelijk waarnemen zorgt voor een versterking van ons lichaamsbewustzijn. Het voelen en ruiken aan bloemen, planten, kruiden en dieren werkt voor kinderen aardend, ontladend en ontspannend. Het werken vanuit fantasie, verbeelding en creativiteit legt een verbinding met de binnenwereld van het kind.

Iedere dag heeft zijn eigen Thema. Binnen dit thema bieden wij 2 workshops van ieder 2 uur aan en een lunch. Didactisch zijn de workshops zo opgebouwd dat er sprake is van wisselende werkvormen. Zo gaan we voor bijna iedere workshop fysiek onderzoekend de natuur in, verzamelen we spullen, luisteren en kijken naar het voorbeeld van interactieve gastdocenten en gaan vervolgens vanuit de eigen belevingswereld aan de hand van fantasie, ambacht en creativiteit de verwerking in waarbij er toegewerkt wordt naar een prachtig tastbaar eindresultaat.

Bekijk programma

Kids programma

Maandag 15 juli:

Dinsdag 16 juli:

Woensdag 17 juli:

Donderdag 18 Juli:

“Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”

De doelstellingen van de SUMMERSCHOOL:

  • samenbrengen van kinderen hetin de leeftijdsgroep 6 tot en met 12 jaar
  • educatie doormiddel van zintuigelijke activiteiten die aansluiten bij de belevingswereld van het kind.
  • kinderen laten ervaren dat leren ook spelen, ontdekken, onderzoeken, creatief, fantasievol, spannend en heel zintuigelijk kan zijn.
  • de kinderen een gevoel- en- leer ervaring meegeven die ze niet snel zullen vergeten.
  • samen plezier hebben!
Ja, ik wil me aanmelden

Wanneer:

Maandag 15 juli t/m 18 juli 2023
van 10:00u tot 15:00uur

Waar:

Parktijk Bodhi
Dorpstraat 2a
6301BC Sibbe

Prijs:

€ 45 per dag (incl. lunch)

Dit zeggen deelnemers

Wat een fijne plek

Wat een fijne plek! Voor mij de eerste keer dat ik bij je kwam Marianne, maar wat ben ik blij dat ik geweest ben.

Maud

Geweldige ervaring

De 1e keer een ontspanning massage gehad, geweldig, zalig en in een mooie en rustige omgeving. Zeker de moeite waard en zal zeker nog terug komen.

Marina

Direct merkbaar verschil

Dank je wel voor de behandeling gisteren. Ik was er heel hard aan toe na je vakantie! En vandaag merk ik het verschil al direct!

Simone